Аз призовавам за борба. Не, поне за момента, не призовавам за въоръжена борба. Поне за момента това не е нужно. Аз призовавам за противопоставяне на пасивността, която сами си налагаме, и от която страдаме всички. Аз призовавам за активност, за да не се налага децата ни да разсъждават над същите глупости, с които се сблъскваме в момента. Стига вече с това "българинът е еди какъв си, няма оправия". Това е лъжа. Българинът НЕ Е такъв! Само в момента изглежда такъв. Имаше една приказка, че една лъжа, повторена 100 пъти, се превръща в истина. Не знам дали всенародното отброяване е надскочило 100-те пъти. Но знам, че процесът е обратим. Призовавам хората да пожелаят България наистина да бъде, а не егоистично да гледат само собствените си интереси. Не да искаш спазване на правилата, когато ти е угодно, а да ги нарушаваш, когато правилата не са ти угодни. Не да виждам купища оплакващ се в кръчмата народ колко зле била България, и в някой друг момент да ме изпревари с колата с 200, да си изхвърли боклука на улицата или в градинката, да не си дупчи билет в градския транспорт, да не плаща данъци, и т.н., и т.н. Не да виждам купища оплакващ се народ, а почти всеки един човек от този народ постоянно да търси как да "мине тънко". За да стане по-добре, е нужно с последователи да се сдобиват радеещите за България, а не тези, които се опитват да минат тънко. Следващият път, когато нарушите някое правило или пропуснете да изискате спазване на някое правило от безхаберие или страх, се сетете, че не вредите само на останалите, а вредите и на себе си (последователите на нарушението ви ще ви навредят), и вредите на децата/внуците си (бъдещи или настоящи), които ще трябва да търпят последствията от разрухата, в която сте участвали. СПАЗВАЙТЕ ПРАВИЛАТА И ИЗИСКВАЙТЕ ДА БЪДАТ СПАЗВАНИ
Някой страх ли го е да участва в борбата? Да? И от какво те е страх? Че някой може да ти навреди, в следствие на участието ти в борбата? Че може да умреш в тази борба? По-доволен ли ще си, ако умреш със съзнанието, че си бил част от разрухата? Какво? Да не мислиш, че си безсмъртен? Всички сме смъртни. Важното е, когато на предсмъртното ложе се вгледаме назад, за да видим какво оставяме след себе си, да не видим купчина лайна. Страх те е да не умреш млад, участвайки в борбата? Гарантирам ти, че няма да се чувстваш по-удовлетворен, ако умреш стар, не участвал в борбата. Напротив, удовлетворение би получил, ако участваш в борбата. Пък и кой ти е казал, че ако не участваш, задължително ще живееш дълго?
Да, много е вероятно да не доживеем да видим крайния ефект от борбата. Но благодарение на нашата борба нашите деца и внуци може да го видят. Повечето борци за освобождението ни също не са доживели да видят ефекта от борбата си. Представяте ли си, ако се бяха оставили на властващия в момента егоизъм, и не бяха се борили, понеже можело да умрат? Къде щяхме да сме? Мислите, че може да пропуснете някое търсене на правда, понеже това е капка в морето, и няма да има никакъв ефект? Защо бързате толкова за ефекта? Капка по капка вир става. Допринесете да го напълним, вместо цял живот да се тюхкате, че е празен, и да не обръщате внимание на капките, които ежедневно минават покрай вас!
P.S.: Извинявам се за дългия офтопик - разчувствах се нещо

.....
.....