IP-то Анонимно ли е?

Предложения за нови форуми и желание за модерирането им

Re: IP-то Анонимно ли е?

Мнениеот neter на 08 Фев 2010, 18:34

Отново опираме до комбинацията от наглост на нарушителите и страх на правоимащите. И, ако човек гледа да предпази само себе си, се завърта в порочен кръг, който само привидно изглежда по-безопасен. Не забелязва ли този човек, че поддаден на страха, позволява периодично правата му да бъдат нарушавани и той да страда пак и пак, и пак? Не забелязва ли този човек, че тази периодичност постепенно скъсява интервалите си? Не забелязва ли този човек, че тя се предава през поколенията, и с изчезването на едни нарушители се появяват други, още по-нагли, което означава, че децата му ще страдат повече? Пасивността отваря магистрали пред неправдата, и колкото по-голяма е пасивността, толкова по-широки са магистралите. И всичко това е възможно, благодарение на най-мощното оръжие на света - страхът. А от какво се страхува човекът, когато поиска да потърси правата си - да не би някой да го затвори несправедливо, или (по-лошо) да го убие. Българският народ е бил много смел народ навремето в едно вече далечно минало, поради което е бил уважаван народ. Да се нарече българин е било чест за всеки нашенец. Много народи са треперели, когато българи са преминавали през земите им. Турското робство е успяло за доста голям период да задуши тази смелост, но все пак е дошъл денят, в който България отново надига глава - дълбок поклон пред смелостта на хилядите българи, дали живота си тогава, за да я има сега тази България. После идва социалистическият период, в който българинът отново навежда глава. Тъжно, но факт - оказваме се приковани, заради всеобща световна реорганизация. Но този период свърши преди 20 години, а българинът все още не е надигнал глава. Обективният поглед забелязва, че естествено появилите се през този период мързел, безхаберие и страх, все още присъстват, нищо че причината за тях отдавна си е заминала. Отдавам го на две неща, като първото, което ще спомена, се явява следствие от второто. Първо, заминаването на тази 45 годишна причина за стаеност не е продиктувано от истински желания и борба отстрана на българите, както е било при предишните случаи - падането на режима е резултат от борбите на други държави, а при нас това падане идва почти само като резултат. Второ, на мнозинството българи явно им е харесало как са си живуркали през социализма, а този социализъм налагаше пасивност. България забравя колко неприсъща за нея е пасивността, и че в своите основи българите са активен и смел народ. И ето ти резултатът - текущото положение, в което нарушителите си наглеят, правоимащите спят, чакайки (от безхаберие и/или страх) някой друг да им реши проблема. Колко безмозъчно... обичам термина "овче", тъй като в текущото положение не мога да направя разлика между овцете и настоящите българи. Ако на някой му е интересно, може да се зачете за характерните особености на овцете, и да види сам има ли прилики.
Аз призовавам за борба. Не, поне за момента, не призовавам за въоръжена борба. Поне за момента това не е нужно. Аз призовавам за противопоставяне на пасивността, която сами си налагаме, и от която страдаме всички. Аз призовавам за активност, за да не се налага децата ни да разсъждават над същите глупости, с които се сблъскваме в момента. Стига вече с това "българинът е еди какъв си, няма оправия". Това е лъжа. Българинът НЕ Е такъв! Само в момента изглежда такъв. Имаше една приказка, че една лъжа, повторена 100 пъти, се превръща в истина. Не знам дали всенародното отброяване е надскочило 100-те пъти. Но знам, че процесът е обратим. Призовавам хората да пожелаят България наистина да бъде, а не егоистично да гледат само собствените си интереси. Не да искаш спазване на правилата, когато ти е угодно, а да ги нарушаваш, когато правилата не са ти угодни. Не да виждам купища оплакващ се в кръчмата народ колко зле била България, и в някой друг момент да ме изпревари с колата с 200, да си изхвърли боклука на улицата или в градинката, да не си дупчи билет в градския транспорт, да не плаща данъци, и т.н., и т.н. Не да виждам купища оплакващ се народ, а почти всеки един човек от този народ постоянно да търси как да "мине тънко". За да стане по-добре, е нужно с последователи да се сдобиват радеещите за България, а не тези, които се опитват да минат тънко. Следващият път, когато нарушите някое правило или пропуснете да изискате спазване на някое правило от безхаберие или страх, се сетете, че не вредите само на останалите, а вредите и на себе си (последователите на нарушението ви ще ви навредят), и вредите на децата/внуците си (бъдещи или настоящи), които ще трябва да търпят последствията от разрухата, в която сте участвали. СПАЗВАЙТЕ ПРАВИЛАТА И ИЗИСКВАЙТЕ ДА БЪДАТ СПАЗВАНИ :!:
Някой страх ли го е да участва в борбата? Да? И от какво те е страх? Че някой може да ти навреди, в следствие на участието ти в борбата? Че може да умреш в тази борба? По-доволен ли ще си, ако умреш със съзнанието, че си бил част от разрухата? Какво? Да не мислиш, че си безсмъртен? Всички сме смъртни. Важното е, когато на предсмъртното ложе се вгледаме назад, за да видим какво оставяме след себе си, да не видим купчина лайна. Страх те е да не умреш млад, участвайки в борбата? Гарантирам ти, че няма да се чувстваш по-удовлетворен, ако умреш стар, не участвал в борбата. Напротив, удовлетворение би получил, ако участваш в борбата. Пък и кой ти е казал, че ако не участваш, задължително ще живееш дълго?
Да, много е вероятно да не доживеем да видим крайния ефект от борбата. Но благодарение на нашата борба нашите деца и внуци може да го видят. Повечето борци за освобождението ни също не са доживели да видят ефекта от борбата си. Представяте ли си, ако се бяха оставили на властващия в момента егоизъм, и не бяха се борили, понеже можело да умрат? Къде щяхме да сме? Мислите, че може да пропуснете някое търсене на правда, понеже това е капка в морето, и няма да има никакъв ефект? Защо бързате толкова за ефекта? Капка по капка вир става. Допринесете да го напълним, вместо цял живот да се тюхкате, че е празен, и да не обръщате внимание на капките, които ежедневно минават покрай вас!

P.S.: Извинявам се за дългия офтопик - разчувствах се нещо :) Дано все пак това повлияе поне на един човек - пак е нещо, всеки е важен ;)
"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти

neter

Не страха е в основата

Мнениеот ogan_ot_ogania на 08 Фев 2010, 19:47

По някаква телевизия бях гледал някакъв документален филм в който се разказваше за освобождението на бившите британски и френски колонии по целият свят. Та основната идея там беше, че до добиването на независимост се е стигнало след завръщането на легионерите от втората световна война. Тоест войниците, които са произлизали от народите на тези страни, са се образовали сред войниците, които са идвали от западно европейската демократична цивилизация. Смятам, че не страхът възпира българинът да се бори за правата си, а ниската култура на народа ни. И не случайно чалгата е най-слушаната музика по нашите земи. И също така, и аз поради не знание с какво си имам работа не се меся, за сега. Но ще дойде момента, когато ще притежавам нужните умения и знания. За да се намеся по по-подходящ начин в създалата се ситуация. Сега само съм налегнал върху учебниците и се готвя. И ако всеки Българин вместо да отделя по един час на чалгата прочете няколко реда, смятам, че ще променим коренно България!

ogan_ot_ogania

Мнениеот martatabs на 08 Фев 2010, 20:45

ОГЪН,не смятам,че музикалния стил определя хората.Всичко е до разума и начина,по който ще погледнем на дадената ситуация.Чалгата е просто един стил,тя не е мерило на начина на възпитание у подрастващите.
НЕТЕР,това което си написал е доста вдъхновявящо.Само за протокола да одбележа,че не си първия,който апелира за всеобщо "събуждане".Ти сам спомена,че 45-ет години сме били със склонени глави.Българина....,всъщност си спомням времето,когато ходех на митингите през 89-90-97 година.Да,тогава съм бил малък,но в мен е останал спомена за това будно общество,за хората които се бореха,които се стремяха за благоденствие и за мига ,когато някои рицар на бял кон ще ги поведе към "рая".Да,ама Не ! Всичко е вече минало,хората са се съсредоточили към по-важни неща,а това са прехраната,децата им да не се превръщата в чудовища,надмогване на страха,че биха останали на улицата без дом и сигурна работа.Вярна е поговорката,че едно бебе докато не заплаче,никой не му дава да яде.Но от толкова много "плач" се навъдиха по-нагли и безкруполни гамени,които се хранят с нещастието на народа,който ги е избрал.Не е честно.Прав си,че сме най-силни в това да се оплакваме и недоволстваме,но не сме само ние.Прав си,че сме борбена нация,ДА,и все още сме такава.Винаги сме били на "стенбай",все изчакваме,надяваме се,копнеем,но все някога ще се оправим,сигурен съм.
Изображение.....Изображение.....Изображение

martatabs

Мнениеот ogan_ot_ogania на 08 Фев 2010, 21:12

"Чалгата" не влючва само музиката. Чалгата според мен е вид култура. Но да оставим на страна чалгата. Не тя е в основата на неграмотността. А нежеланието на българите да се развиват. Да знам, най-хубаво е след тежкия и изпълнен със стрес работен ден да се напиеш и да спиш като пън, за да може и утри пак да блъскаш за нищо и никакви пари защото и аз така живеех до скоро. Да причинита може да е, че трябва да храниш дом семейство (ако имаш такива). Но ако искаш в края на земния си път да си кажеш, "да аз постигнах нещо", трябва да четеш, и то не просто да четеш а много, много да четеш. Защото ако не четеш и не разбираш нещата които стават около теб, всеки по образован от теб най-малкото ще те минава, ако не те прецаква, защото той знае неща, които ти не знаеш и с това си качество той е с едни гърди пред теб във всяко едно отношение.

ogan_ot_ogania

Мнениеот ogan_ot_ogania на 08 Фев 2010, 21:26

Ето един пример за моята необразованост:
"Макар, че WAN мрежите могат да използват и частни връзки за свързване на отделните мрежи, често те използват обществените среди за пренос, например обществената телефонна система. Следователно скоростта на предаване често е по-малка от тази на LAN мрежите: типичната скорост по аналогови телефонни линии със съвременен бърз модем е 50 kbps или по-малко. Дори високоскоростните WAN връзки, като например Т1, връзките с кабелен модем и DSL линиите, притежават скорости в обхвата от 1 до 6 Mbps. От друга страна най-бавните Ethernet LAN връзки имат скорост от 10 Mbps."
Ако знаех този факт нямаше да се вържа с договор този доставчик който ползвам сега (не споменавам имена за да няма антиреклама). Но както виждате аз се уча. И макар и късно разбирам някои неща. Имаше една поговорка "Прост народ слаба държава"!!!

ogan_ot_ogania

Мнениеот martatabs на 08 Фев 2010, 21:31

Хм...да четеш!Добре!Ти от този тип хора ли си,които много четат?Като ти чета размишленията,май-май си пропуснал някоя друга глава.НЕТЕР е прав,мн пораженческа логика от твоя страна.Напомняш ми за един бивш НАМ съфорумец,той размишляваше по същия начин,че света е черен и никога не би станал светъл.

martatabs

Мнениеот ogan_ot_ogania на 08 Фев 2010, 21:44

Да, вярно е пропуснал съм някоя друга глава! Но се уча точно сега. И по-добре късно от колкото никога. Пораженско? не аз просто се подготвям за голямата битка наречена живот. А, да и щях да забрява и ти много ми напомняш на един мои бивш колега от времето когато работех в OMV. :D

ogan_ot_ogania

Мнениеот ogan_ot_ogania на 08 Фев 2010, 22:17

martatabs написа:Хм...да четеш!Добре!Ти от този тип хора ли си,които много четат?Като ти чета размишленията,май-май си пропуснал някоя друга глава.НЕТЕР е прав,мн пораженческа логика от твоя страна.Напомняш ми за един бивш НАМ съфорумец,той размишляваше по същия начин,че света е черен и никога не би станал светъл.

Само да те питам, с нещо да съм те засегнал в скромния си животец? Така откровенно да кажеш, че съм тъп. Абе аз си знаех, че съм тъп ама чак пък толкова да бие на очи? :?: Нищо лично няма в действията ти, нали?

ogan_ot_ogania

Мнениеот martatabs на 08 Фев 2010, 22:54

ogan_ot_ogania написа:
martatabs написа:Хм...да четеш!Добре!Ти от този тип хора ли си,които много четат?Като ти чета размишленията,май-май си пропуснал някоя друга глава.НЕТЕР е прав,мн пораженческа логика от твоя страна.Напомняш ми за един бивш НАМ съфорумец,той размишляваше по същия начин,че света е черен и никога не би станал светъл.

Само да те питам, с нещо да съм те засегнал в скромния си животец? Така откровенно да кажеш, че съм тъп. Абе аз си знаех, че съм тъп ама чак пък толкова да бие на очи? :?: Нищо лично няма в действията ти, нали?

Ни най-малко,просто споделям.Нямам лични наблюдения относно умственият ти багаж.От къде такива заключения у теб?

martatabs

Мнениеот ogan_ot_ogania на 08 Фев 2010, 23:11

"Интернет форум, или още наричана дъска за съобщения, е сайт за онлайн дискусии. Заражда се като модерен еквивалент на дъските за бюлетини. От технологична гледна точка форумите са уеб приложения, в които потребителите сами генерират съдържанието. Хората, които участват в дискусиите на различни теми, могат да създадат социални връзки формирани от интереси и гледни точки. В повечето форуми е задължителна регистрацията. След като е създадено потребителското име човекът, който го използва има право да участва в дискусиите. Всеки интернет форум има своите правила, които трябва да бъдат спазвани от всеки потребител, за да не бъдат отнети правата му и да бъде изтрит от системата. Задължителните звена в структурата на интернет форума са модератора, човекът, който има достъп до постове, теми и членове на форума и по този начин пази форума „чист” от нежеланите неща в дискусиите. И администратора е човекът, който подържа технически интернет форума."

"Свобода на мисълта (също така свобода на съзнанието или свобода на идеите) е свободата на индивида да поддържа или смята факт, гледна точка, независимо от другите гледни точки. Тясно свързана е, макар и различна от концепциятаза свобода на изразяването.

Отричането на личната свобода на мисълта е като да се отрича основното право на човека да мисли самостоятелно.

След като цялата концепция на право на мисълта почива върху правото на индивида да вярва в онова, в което желае и което намира за най-добро за него (свобода на вярата), идеята за свобода на религията е тясно свързана и дори неотделима от предните две."

П.С. цитати от уикипедия

ogan_ot_ogania

ПредишнаСледваща

Назад към Нови Форуми